Alasan Masih Tiada Perubahan

alasan masih tiada perubahan

Alasan masih tiada perubahan?
 
Semua orang ada impian kan?
 
Tapi terlintas dalam fikiran kita, “boleh ke aku capai?” atau “tak boleh ni, aku bukan macam dia”.
 
Ini lah yang dipanggil ‘self sabotage’ dan melenyapkan impian itu.
 
Buang sikap ini jauh-jauh supaya Allah beri kita jalan kemudahan untuk mencapai matlamat-matlamat kita. In shaa Allah.
 
 
Antara alasan masih tiada perubahan ialah:
 
1. Takut untuk memilih dan menerima perubahan baru.
 
Cabar diri anda untuk melangkah ke ‘level’ lebih tinggi. Banyak cabarannya namun ia dapat menjadi pengalaman yang bermakna dalam hidup anda.
 
 
2. Belum bersedia menerima sebarang kemungkinan yang negatif
 
Dalam hidup ini ada dugaannya, tak semuanya indah. Oleh itu belajar untuk memperbaiki diri di atas kegagalan yang berlaku.
 
 
3. Tidak ‘explore’ kemampuan diri sendiri.
 
Setiap orang mempunyai kelebihan dan potensi diri. Cuba cari kelebihan diri yang mungkin terpendam dalam diri anda.
 
Jika anda ada alasan-alasan ini, cuba untuk buangkannya dan set strategi untuk mencapai matlamat-matlamat itu.
 
Mulalah membuat Vision Board untuk lebih fokus mencapai impian-impian anda kerana setiap apa yang anda tulis itu adalah satu doa.
 
Rezeki Allah itu luas dan jangan kita sia-siakannya. In shaa Allah.
 
alasan masih tiada perubahan
Wallahualam
Lahawlawala quwwata illa billah
 
Semoga Bermanfaat ?
 
Salam sayang,
Dr Azura Hashim ❤️
 
Link ke telegram #notakehidupanDrAzura
?? https://t.me/drazuraofficial
 
Link ke telegram
#notakehidupanDrAzura
 
Jemput join ke channel telegram saya untuk info-info yang lebih menarik melalui link ini: https://t.me/drazuraofficial

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.
Jom baca lagi...

Artikel Berkaitan

tips perkembangan peribadi

Tips Kemajuan Peribadi

Kemajuan peribadi bermaksud perkara yang berbeza bagi kita semua. Semakin banyak kita berkembang, semakin banyak kita belajar dalam kehidupan ini. 8 Tips Untuk Perkembangan Peribadi

disiplin mengurus masa

Disiplin Mengurus Masa

Disiplin mengurus masa, bagaimana seseorang itu menguruskan masa dalam kehidupan seharian dengan cara terbaik agar dapat menjalani sebuah kehidupan yang teratur, sistematik dan lancar.  

nasihat buat diri

Nasihat Buat Diri

Nasihat buat diri sendiri?   Anda rasa dengan membandingkan diri anda dengan orang lain itu menjadi satu motivasi?   Teruskan kerana ia akan membuat anda

dihargai dan menghargai

Dihargai Dan Menghargai

Dihargai dan menghargai sangat penting   Sesekali kehidupan akan disulami dengan asam garamnya, barangkali terlalu manis bakal memudaratkan diri. Tips meredakan bebanan perasaan saat merasa

Shopping Cart