Atasi Trauma Kanak-kanak

atasi trauma kanak-kanak

Atasi trauma kanak-kanak dengan mudah!

Hari ini saya mahu kongsikan cara untuk atasi trauma kanak-kanak yang telah lama membelenggu diri dan sukar untuk diubati.

PETUA UNTUK MEMBANTU ANDA MENGATASI TRAUMA LAMA KANAK-KANAK ANDA


1. BERHENTI MEMINIMUMKAN PENGALAMAN TRAUMATIK ANDA
Mangsa trauma zaman kanak-kanak sering menghabiskan masa bertahun-tahun berpura-pura ia tidak berlaku. Sebelum anda boleh sembuh, anda perlu mengakui bahawa trauma anda adalah sah.

2. BERHENTI MENYALAHKAN DIRI SENDIRI
Setiap kali anda rasa down berkenaan trauma zaman kanak-kanak, sentiasa ingat bahawa anda tidak bertanggungjawab atas trauma yang orang lain lakukan pada anda. Anda tidak pernah memintanya, dan anda tidak layak mendapatnya. Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya.

3. ANDA BOLEH DISAYANGI TANPA SYARAT
Apabila fikiran anda berjaya menipu anda untuk mempercayai anda tidak layak mendapat rasa sayang dari sesiapa dari trauma zaman kanak-kanak boleh menyebabkan anda mempunyai pandangan yang serong tentang diri anda.

4. BERBUAT BAIK KEPADA DIRI SENDIRI
Salah satu kesan trauma zaman kanak-kanak yang paling berbahaya ialah kebencian diri dan pengabaian diri. Bersabar dengan diri sendiri dan hargai kemajuan anda, tidak kira betapa kecilnya ia kelihatan.

5. DAPATKAN BANTUAN PROFESSIONAL
Tidak pernah terlambat untuk mendapatkan bantuan. Seorang ahli terapi profesional trauma boleh membantu anda mengetahui cara trauma zaman kanak-kanak anda mempengaruhi anda dan mengajar cara baharu untuk mengatasi dan memikirkan perkara yang berlaku.

Wallahua’alam
Lahaulawala quwwata illa billah

Jemput join ke channel telegram saya untuk info-info yang lebih menarik melalui link ini: https://t.me/drazuraofficial ?

Salam Sayang,
Dr Azura Hashim ❤️

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.
Jom baca lagi...

Artikel Berkaitan

tips perkembangan peribadi

Tips Kemajuan Peribadi

Kemajuan peribadi bermaksud perkara yang berbeza bagi kita semua. Semakin banyak kita berkembang, semakin banyak kita belajar dalam kehidupan ini. 8 Tips Untuk Perkembangan Peribadi

disiplin mengurus masa

Disiplin Mengurus Masa

Disiplin mengurus masa, bagaimana seseorang itu menguruskan masa dalam kehidupan seharian dengan cara terbaik agar dapat menjalani sebuah kehidupan yang teratur, sistematik dan lancar.  

nasihat buat diri

Nasihat Buat Diri

Nasihat buat diri sendiri?   Anda rasa dengan membandingkan diri anda dengan orang lain itu menjadi satu motivasi?   Teruskan kerana ia akan membuat anda

dihargai dan menghargai

Dihargai Dan Menghargai

Dihargai dan menghargai sangat penting   Sesekali kehidupan akan disulami dengan asam garamnya, barangkali terlalu manis bakal memudaratkan diri. Tips meredakan bebanan perasaan saat merasa

Shopping Cart