Baik Kepada Hebat

baik kepada hebat

“Baik kepada hebat”
 
 
“Kita semua adalah pemimpin dalam hidup kita”
 
 
Saya tertarik dengan ayat ini. Bermaksud dalam hidup ini, setiap dari kita ada peranan dan tanggungjawab yang perlu dijalankan.
 
 
Di mana jua kita berada, orang lain akan mendengar percakapan kita. Adakah kita akan bercakap yang bukan-bukan, yang negatif?
 
 
Atau adakah kita akan menjadi seorang yang berpengaruh dan yang memainkan peranan sebagai penyuntik inspirasi dan semangat?
Keputusan dalam tangan sendiri.
 
 

LAKUKAN 3 HABIT INI UNTUK BERUBAH DARI BAIK KEPADA HEBAT

 
 
baik kepada hebat
 

1. LAKUKAN ‘SELF-REFLECTION’ SETIAP HARI

 
Sebelum anda tidur, imbas kembali bagaimana hari anda berjalan supaya boleh perbaiki kelemahan di hari esok. Ubah diri dari baik kepada hebat.
 
 

2. BERKAWAN DENGAN ORANG YANG MEMPUNYAI MATLAMAT SAMA

 
Cari orang yang mempunyai goals yang selari dengan diri. Ini boleh membuatkan anda selalu ‘alert’ dengan matlamat diri. Ia juga boleh menjadi inspirasi dan semangat untuk anda terus mengejar impian anda.
 
 

 

3. BERIKAN ‘ALONE TIME’ PADA DIRI SENDIRI


 
Langit tak selalu cerah begitu juga dengan kehidupan kita. Ambil sedikit masa untuk recharge diri anda. Beri perhatian sepenuhnya kepada diri anda. Sayangi dan belai diri anda. Anda berhak menerimanya.
 
 
Semoga diamalkan dan bermanfaat, in shaa Allah.
 
 
baik kepada hebat
 
 
Wallahualam
Lahawlawala quwwata illa billah
 
 
Salam Sayang,
 
Dr Azura Hashim
 
Link ke telegram #notakehidupanDrAzura
👉 https://t.me/drazuraofficial

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.
Jom baca lagi...

Artikel Berkaitan

fahami emosi

Fahami Emosi Anda

Fahami emosi anda.   Ada tak yang sedang sedih, tetapi sembunyikan perasaan?   Bila kita cakap tentang emosi, ia seringkali berkait dengan marah dan sedih.

minda yang sihat

Minda Yang Sihat

Semakin dewasa semakin sibuk memikirkan kerja sehingga kadangkala terlupa untuk memikirkan perasaan diri sendiri.     Hal kerja, menjaga anak,memasak, menguruskan rumah tangga dan lain-lain

kukuhkan fikiran

Kukuhkan Fikiran Anda

Kukuhkan fikiran banyak membantu dalam kehidupan seharian. Walaupun anda mungkin tahu bahawa anda perlu menggunakan badan anda, adakah anda tahu bahawa ia juga mungkin penting

manfaat tidur sekejap

Manfaat Tidur Sekejap

Manfaat tidur sekejap atau qailulllah perlu diketahui oleh semua orang. Tips hari ini saya kreditkan kepada Public Health Malaysia.     Orang luar memanggil Qailulah

Shopping Cart