Berjaya Dalam Kehidupan

berjaya dalam kehidupan

Berjaya dalam kehidupan adalah impian setiap insan.
 
 
Namun apa yang perlu dilakukan untuk mencapai kejayaan itu?
 
 
TIPS ORANG BERJAYA AKAN BUAT DALAM KEHIDUPAN HARIAN
 
 

1. TIDAK SIA-SIAKAN MASA WALAUPUN SEMINIT

 
Seseorang yang ingin berjaya dan cemerlang perlulah menggunakan masa dengan sebaiknya. Orang-orang yang berjaya juga berkongsikan tips mereka kalau nak berjaya perlu bijak menggunakan masa.
 
 

2. TINGGALKAN KAWAN YANG BERACUN

 
Ada kawan atau sebenarnya lawan, jenisnya nak ungkit kelemahan orang. Orang yang macam inilah kita kena jauhkan diri dan cari kawan yang boleh naikkan semangat kita untuk terus berjaya.
 
 

3. JANGAN SESEKALI JADI MANUSIA YANG SEMPURNA

 
Kalau nak tunggu sempurna baru nak cuba perkara baru, alamat sampai kiamat tak akan mencuba. Anda cuma tekad untuk buat yang terbaik sahaja. Bila hasilnya tak sempurna cari apa yang boleh dibaiki dan cuba lagi.
 
 

4. SENTIASA BERTANYA KALAU TIDAK FAHAM

 
Dekatkan diri dengan guru dan guna setiap kesempatan yang ada untuk menjawab kemusykilan anda. Biar pun anda sudah faham, anda masih boleh bertanya. Ini akan menguatkan kefahaman dan ingatan anda.
&nbsp
 

5. JANGAN BERPUTUS ASA

 
Jangan suka mengukur prestasi anda dengan orang lain. Mungkin mereka berjaya kerana mereka lebih. Sebenarnya, kegagalan kita merupakan tangga pertama untuk membawa anda kepada kejayaan suatu masa nanti.
berjaya dalam kehidupan
 
 
Wallahua’alam
Lahaulawala quwwata illa billah
 
Jemput join ke channel telegram saya untuk info-info yang lebih menarik melalui link ini: https://t.me/drazuraofficial ?
 
Salam Sayang,
Dr Azura Hashim ❤️

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.
Jom baca lagi...

Artikel Berkaitan

tips perkembangan peribadi

Tips Kemajuan Peribadi

Kemajuan peribadi bermaksud perkara yang berbeza bagi kita semua. Semakin banyak kita berkembang, semakin banyak kita belajar dalam kehidupan ini. 8 Tips Untuk Perkembangan Peribadi

disiplin mengurus masa

Disiplin Mengurus Masa

Disiplin mengurus masa, bagaimana seseorang itu menguruskan masa dalam kehidupan seharian dengan cara terbaik agar dapat menjalani sebuah kehidupan yang teratur, sistematik dan lancar.  

nasihat buat diri

Nasihat Buat Diri

Nasihat buat diri sendiri?   Anda rasa dengan membandingkan diri anda dengan orang lain itu menjadi satu motivasi?   Teruskan kerana ia akan membuat anda

dihargai dan menghargai

Dihargai Dan Menghargai

Dihargai dan menghargai sangat penting   Sesekali kehidupan akan disulami dengan asam garamnya, barangkali terlalu manis bakal memudaratkan diri. Tips meredakan bebanan perasaan saat merasa

Shopping Cart