Mengejar Impian Anda

cara mengejar impian

Mengejar impian adalah perjuangan dalam mencapai matlamat. Untuk mencapai matlamat, seseorang perlu merangka pelan dalam mencapai impian.
 
Hal lain yang perlu kamu ketahui adalah tidak ada kejayaan dalam waktu semalam saja.
 

1. Ubah mindset anda

 
Jangan had kan pemikiran anda. Rezeki itu akan datang dengan pelbagai bentuk dan cara. Percaya dan yakin bahawa tuhan akan membalas di setiap usaha dan kebaikan kita dengan setimpal.
 

2. Bangga dengan setiap pencapaian kecil anda

 
Sikit-sikit, lama-lama akan jadi bukit. Perubahan kecil yang kita lakukan pada hari ini akan menjadi motivasi untuk kita terus istiqomah dalam menjalani kehidupan dalam mengejar impian kita.
 

3. Kreatif supaya tidak bosan

 
Mungkin ada dikalangan anda yang akan bosan membuat benda sama sahaja setiap hari. Contohnya jika anda seorang guru, hari-hari kerja anda adalah mengajar. Cuba menukar cara anda mengajar supaya murid-murid juga rasa kelainan dan tidak bosan.

4. Senaraikan ‘Big Why’ anda

 
Jangan set big why yang banyak kerana ia mungkin akan membuat anda celaru dan hilang fokus apa yang nak dicapai. Big why ini akan memberikan motivasi untuk terus mengejar impian walaupun dugaan mendatang.
 

5. Berehat bila perlu

 
Perasaan penat itu normal dalam diri setiap individu. Minda yang tenang mampu menghasilkan idea yang hebat dan fizikal badan yang cergas. Nak berjaya perlukan emosi yang stabil supaya dapat membuat keputusan dengan bijak.
 
cara-mengejar-impian anda
 
Semoga bermanfaat
 
Jemput join ke channel telegram saya untuk info-info yang lebih menarik melalui link ini: https://t.me/drazuraofficial
 
Wallahualam
Lahawlawala quwwata illa billah

Salam Sayang,
Dr Azura Hashim

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.
Jom baca lagi...

Artikel Berkaitan

tips perkembangan peribadi

Tips Kemajuan Peribadi

Kemajuan peribadi bermaksud perkara yang berbeza bagi kita semua. Semakin banyak kita berkembang, semakin banyak kita belajar dalam kehidupan ini. 8 Tips Untuk Perkembangan Peribadi

disiplin mengurus masa

Disiplin Mengurus Masa

Disiplin mengurus masa, bagaimana seseorang itu menguruskan masa dalam kehidupan seharian dengan cara terbaik agar dapat menjalani sebuah kehidupan yang teratur, sistematik dan lancar.  

nasihat buat diri

Nasihat Buat Diri

Nasihat buat diri sendiri?   Anda rasa dengan membandingkan diri anda dengan orang lain itu menjadi satu motivasi?   Teruskan kerana ia akan membuat anda

dihargai dan menghargai

Dihargai Dan Menghargai

Dihargai dan menghargai sangat penting   Sesekali kehidupan akan disulami dengan asam garamnya, barangkali terlalu manis bakal memudaratkan diri. Tips meredakan bebanan perasaan saat merasa

Shopping Cart