TAFSIRAN SKOR ANDA

Berikut adalah penerangan tentang skor yang anda dapat di paparan sebelum ini.

Anda juga akan dapat satu email. Mohon tunggu email tersebut dalam masa 5 minit.  Jika tiada, mungkin ia berada dalam SPAM.

SkorTafsiran
31-35Sangat Berpuas Hati
26-30Berpuas Hati
21-25Sedikit Berpuas Hati
20Neutral
15-19Sedikit Tidak Berpuas Hati
10-14Tidak Berpuas Hati
5-9Sangat Tidak Berpuas Hati

Ujian pendek ini hanya memberi gambaran umum mengenai tahap kepuasan dan kebahagiaan anda. Skor anda bergantung kepada emosi anda tentang kehidupan sekarang, keadaan/ situasi anda sekarang dan juga kesan jangka pendek dari peristiwa yang berlaku baru-baru ini.

Sekiranya skor menunjukkan anda berpuas hati atau sangat berpuas hati, anda merasakan kehidupan pada tahap yang baik dan anda telah melakukan sesuatu yang berbaloi untuk apa yang ada sekarang.

Sekiranya skor menunjukkan anda sedikit berpuas hati, neutral atau sedikit tidak berpuas hati, mungkin ada beberapa perkara yang anda ingin baiki. Jika begitu, laporan ini menawarkan beberapa strategi untuk diaplikasi dalam kehidupan.

Sekiranya skor menunjukkan anda tidak berpuas hati atau sangat tidak berpuas hati, anda mungkin akan memberi reaksi kepada kejadian yang berlaku baru-baru ini.

Namun, sekiranya anda telah lama berasa perasaan begini, anda rasa tidak optimis tentang masa akan datang, anda mungkin perlu buat perubahan ketara dalam hidup, dan mungkin perlukan bantuan dari pakar perubatan atau kaunseling dalam bidang kesihatan mental.

Jap.. JAP !! Saya ada sesuatu untuk anda...

3 NOVEMBER 2022 (KHAMIS)

9.15PM-10.30PM

Bayangkan jika anda boleh transform diri anda dari seorang yang asyik rasa down, rasa hidup tak best, kepada diri anda yang lebih bahagia dan boleh beri bahagia kepada orang lain?

Bukankah anda akan lebih rasa puas dengan kehidupan anda?

Kita semua mahukan bahagia. Namun, dalam kehidupan, kita kadang-kala diuji dengan perasaan marah, geram, dendam, sakit hati dan sebagainya. Itu adalah lumrah kehidupan. 

Kajian mengatakan dengan adanya perasaan bahagia, ia membuatkan kita lebih mudah untuk bangkit semula dari ujian tersebut. Ia juga boleh membuatkan kita rasa lebih sihat dan lebih produktif, serta membuatkan kita ada silaturrahim yang lebih baik. 

Bahagia itu adalah pilihan. Namun jika anda masih ‘struggle’ untuk rasa bahagia di saat ini, mungkin anda perlukan motivasi dan juga teknik bagaimana untuk rasa bahagia. 

Jika anda mahu tekniknya, InsyaAllah saya boleh bantu anda. Teruskan membaca…

> 21,543

ORANG TELAH MENGIKUTI PROGRAM DR AZURA

> 4,157+

MAKLUMBALAS POSITIF DITERIMA

Kajian mengatakan,
kebahagiaan adalah kunci kepada kejayaan,
bukan sebaliknya.

Jadi, Anda Kena Happy dulu, baru boleh Berjaya, Baru Boleh jadi Magnet Rezeki, InsyaAllah...

Perasan tak? Pada ketika anda down, sedih, marah dan berdendam, rezeki susah masuk. 

Tapi ketika anda happy, sentiasa mendoakan orang lain, sentiasa beri bahagia kepada orang lain, apa yang anda nak tu, cepat je dapat.

Sekiranya anda selama ini anda asyik rasa tak bahagia, dah tiba masanya untuk anda tukar.

Tukar emosi anda. Tukar fikiran anda. 

It’s a choice.

Most folks are as happy as they make up their minds to be.

-Abraham Lincoln-

Kenapa Anda Perlu Happy?

Ada insan dalam hidup anda yang bergantung harap kepada anda dan sayang kepada anda

Bayangkan wajah pasangan anda, anak-anak anda, ibu bapa anda, adik beradik anda. Mereka semua mempunyai harapan dengan anda. Sama ada untuk berikan mereka nafkah, kasih sayang, masa dan sebagainya. Jika anda tak happy, mana mungkin anda boleh berikan kebahagiaan itu semua kepada mereka.

Orang yang bahagia lebih produktif dan kreatif

Bayangkan jika dalam pekerjaan anda, anda lebih produktif dan kreatif. Mesti anda akan rasa puas hati dengan kerja anda. Dan anda dapat beri impak yang lebih besar kepada organisasi.

Orang yang bahagia lebih sihat

Kajian menunjukkan ada kaitan langsung antara kebahagiaan dengan kesihatan. Orang yang happy and lebih kerap bersenam dan menjaga makan mereka berbanding orang yang tak happy.

Orang yang bahagia mempunyai silaturrahim yang lebih baik

Jika anda memilih untuk happy, hubungan anda dengan rakan sekerja, keluarga dan kawan-kawan akan lebih harmoni.

Dunia memerlukan lebih banyak orang yang bahagia

Banyak isu-isu negatif yang berlaku dalam dunia kini. Namun, bayangkan jika anda seorang yang happy, anda dapat sebarkan kebahagiaan kepada orang sekeliling anda. Dan orang itu kemudiannya sebarkan kebahagiaan kepada orang lain pula. Tidakkan lama-kelamaan dunia akan jadi lebih aman? Setidak-tidaknya, mulakan dalam keluarga kecil anda dahulu.

Be happy for this moment. This moment is your life.
-Omar Khayyam-

Siapa Saya Dan Mengapa Saya Ingin Bantu Anda ?

Nama saya, Dr Hjh Azura Hashim. Dulunya, saya hanya seorang yang biasa sahaja, hidup penuh dengan kisah atas dan bawah. Seorang yang sepertinya… hanya mengikut sahaja ke mana langkah, dan tujuan hidup tidak begitu jelas. Sehingga ke suatu saat, saya sedar…

Hanya saya yang boleh mengubah hidup sendiri dan mencapai impian. Saya yang bertanggung jawab atas keberhasilan kehidupan saya.

Alhamdulillah, saya telah menerima MBA dan PhD dalam Pemasaran Antarabangsa, diiktiraf sebagai ‘coach’ Neuro Linguistic Programming (NLP) di bawah NFNLP, USA, dan diiktiraf sebagai ‘Certified Master of Handwriting Analysis dari KAROHS International School of Handwriting Analysis.

Saya juga telah bekerja lebih 15 tahun  dalam bidang telekomunikasi, pendidikan dan industri kewangan. Selama 15 tahun itu, saya pernah memegang jawatan sebagai Head of Property dan Site Acquisition di syarikat telekomunikasi dan juga sebagai pensyarah di Universiti Malaya. Antara subjek yang pernah saya ajar adalah e-marketing dan pengurusan tingkahlaku.

Kini, saya aktif menerima undangan untuk berkongsi ilmu mengenai transformasi diri dan ilmu analisa tulisan tangan dengan beberapa pertubuhan seperti Majlis Amanah Rakyat (MARA), Kementerian Pertahanan Malaysia, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), PERKESO, Lembaga Tabung Haji dan banyak lagi.  Saya juga telah berjaya membantu ribuan peserta transformasikan kehebatan diri melalui perkongsian dan  mengenal potensi mereka.

Dr Hjh Azura Hashim

Personal Development Expert | Author

As Seen On

Sijil pengiktirafan sebagai salah seorang member ‘Successful People In Malaysia’ dari British Publishing House LTD’ yang berpusat di UK.

Jemputan di Program Malaysia Hari Ini (TV3)

Jemputan di Program Assalamualaikum (TV AlHijrah)

Jemputan di Program Mingguan Wanita (Astro)

Jemputan di Radio Ikim.fm

Jemputan di Bernama Radio

Artikel di akhbar Utusan

Artikel di majalah Mingguan Wanita

Artikel di akhbar Sinar

Artikel di akhbar The Star

Artikel di majalah InTrend

Pendidikan

Sijil Kelayakan

Oleh itu, misi saya adalah berkongsi bagaimana saya mencapai apa yang saya impikan.

Saya Pernah Bekerjasama Dengan

Gambar Sekitar Seminar Saya

Apa kata Peserta tentang Program-Program saya?

Lebih 20,000++ peserta telah dibantu dan banyak maklumbalas positif setelah menghadiri program saya. Alhamdulillah.

Semuanya dengan izin Allah.

Dan beribu lagi kisah kejayaan… ​

Transformasi kehidupan Anda Bermula di sini, Dengan Izin Allah...

Bila Program Ini Akan Berlangsung?

3 NOVEMBER 2022 (KHAMIS)
9.15 MALAM-10.30 MALAM
Secara Zoom

Untuk waktu terhad, webinar ini hanyalah

RM97

RM9 SAHAJA!!

KLIK BUTANG DI BAWAH

NOTA : RAKAMAN TIDAK DIBERIKAN KEPADA PESERTA