PROGRAM

Signature Analysis

By Dr HJH Azura Hashim

Sudah berapa lama anda menggunakan tandatangan anda yang sedia ada sekarang?
Tahukah anda rahsia di sebalik tandatangan?
Tahukah makna di sebalik setiap contengan itu?

BEFORE AND AFTER

Ini adalah tandatangan Donald Trump, Presiden Amerika Syarikat ke- 45. Perasan?
Allah zohirkan ada perbezaan sebelum dilantik dan selepas dilantik. 

Ini pula tandatangan
Tun Mahathir Mohamad

Ia jelas menunjukkan bahawa beliau adalah seorang yang mempunyai karakter kepimpinan yang kuat, berfikiran positif, mempunyai benchmark yang tinggi, diplomasi dan mempunyai keyakinan yang tinggi. 

Anda pula bagaimana?

Nak tahu rahsia di sebalik tandatangan anda? 

Apa yang anda akan pelajari ?

Membina & Menguatkan Karakter Diri Dengan Tandatangan

Logo diri, karakter dan personaliti yang mengambarkan kekuatan diri

Menghilangkan Sikap Self-Sabotage yang selama ini melemahkan anda

Membina tandatangan yang meningkatkan keyakinan diri dan self reliant

5 Do's dan 5 Don'ts untuk membina tandatangan

Adakah tandatangan anda termasuk dalam kategori Bad Signature?

Mahu memperbaikinya? 

Siapa yang patut hadir

Majikan

Pakar Psikologi

Kaunselor

Anda Sendiri

Jom Kenali Kelemahan Kita Untuk Ubah Menjadi Kekuatan Kita

Bagaimana Saya Terjebak Dengan Dunia Grafologi?

Bermulanya saya dengan grafologi  secara serius adalah ketika mencari solusi kepada masalah anak saya. Saya hairan mengapa walaupun sudah berumur 7 tahun, beliau masih belum boleh membaca. Kalau tengok luarannya, riak mukanya dan percakapannya, nampak seperti budak pandai. Tapi, masih belum boleh membaca seperti rakan-rakan seumurnya walaupun penat saya menghantar beliau ke kelas tambahan membaca.

Bayangkan, umur baru 7 tahun terpaksa pergi kelas tambahan membaca. Kelas tersebut pun bukannya murah. Dikatakan, murid-muridnya boleh membaca sepantas 6 bulan berada di program itu. Tapi, anak saya yang seorang ni masih lagi tak boleh membaca. Saya buntu!

Pada satu hari saya terdetik nak tengok tulisan anak saya ini. MasyaAllah ! Saya terkejut sangat. Rupanya anak saya ini ada karakter ‘lambat tangkap’. Dan setelah diselidik, rupanya beliau ada minor dyslexia

Jadi, dari situ saya mula belajar lebih mendalam lagi dan suka untuk berkongsi tentang ilmu grafologi ini kepada lebih ramai orang. Sebabnya, kadang-kala kita sebagai ibu-bapa tidak memahami anak-anak. Kebanyakan masa, kita lebih cenderung untuk mendidik anak mengikut acuan kita, walhal anak itu tak suka pun, atau bukan karakternya begitu. Akhirnya, anak itu tidak bahagia dengan ‘acuan’ yang dibentuk oleh ibu-bapanya sendiri. 

Oleh sebab itulah saya terbitkan buku pertama saya ini sebagai satu initiatif untuk membantu masyarakat memahami individu di sekeliling mereka. Saya sangat berharap buku ini menjadi panduan untuk anda lebih bahagia.

DR HJH AZURA HASHIM
Certified Master Of Handwriting Analysis
Human Development Expert

Author

PENAMPILAN DR AZURA HASHIM DI MEDIA

Jika kita fahami tandatangan sendiri, kita akan merasai manfaatnya. Kita kenali kekurangan kita dan memaksimakan potensi yang ada. Adalah terbaik jika anda boleh memahami sedikit sebanyak tentang tandatangan. Kita boleh kenali rakan kongsi kita atau sesiapa sahaja di sekeliling kita dan bagaimana mahu berurusan dengan mereka.

Sudah bersedia untuk membongkar rahsia tandatangan anda?

APA KATA PESERTA PROGRAM SEBELUM INI?

Selepas 1 tahun applikasikan ilmu grafologi, sales meningkat kepada RM700k sebulan…

Kini semua staf diajar ilmu ini dan diajar ubah tulisan tangan untuk ubah karakter mereka. Dan MasyaAllah, memang menjadi. Character berubah tanpa disedari serta merta.”

-Cikgu Naim, CEO RICHTAQWA SDN BHD

“Kalau dulu, saya selalu terambil staff yang tidak sesuai dengan bidang kerja yang sepatutnya.

Sekarang, saya boleh nampak potensi seseorang staff itu dengan mudah. Adakah dia sesuai di posisi sales, admin, accounting dan sebagainya.

 

Memang sangat membantu!”


Suffiah Said, Delifea Pasta Sauce

“Saya dapat mengenal karakter bakal pekerja saya dengan lebih jelas lagi dengan tulisan tangan mereka semasa sesi interview lagi.

So boleh tapis awal-awal lagi.. Tak buang masa ambil staff yang salah.

Saiful Azlan, Susu Irfan

“Anak (saya) special needs…

 Saya latih anak kedua ini memperbaiki beberapa huruf dalam penulisan dia yang dapat membantu meningkatkan fokus dan ketajaman fikiran.

Happy sangat sebab Luqman dah mula sukakan buku.”

– Dr Nurhidayah

“Setelah saya telah berusaha untuk ubah huruf ‘d’ dan ‘t’ saya, ia memberi kesan yang sangat-sangat besar dalam hidup saya.

Dulu ‘d’ saya ada looping besar.

Setelah saya ubah, saya lebih flexible dan kurang sensitif. Ini dapat membantu dalam memperbaharui hubungan saya dengan keluarga terutamanya.”

– Aini Shamsul

“Dengan ilmu ini saya mula selidiki yang saya jenis diktator. Anak saya pula jenis perlukan sentuhan dan kasih sayang. Dengan itu saya perlu mengubah cara mendidik dan melayan anak saya. Saya mengaku sikap saya memang begitu, jadi ada yang kena berubah. Saya kena lebih banyak bersabar dan fokus. ”

– Roslin Kamal

“Recommended to all ” - Hazlina Hamzah

Program yang bagus, memberi ilmu dari sudut yang sangat berbeza kerana tidak pernah mengetahui tentang ilmu ini selama ini. Perubahan yang mudah dilakukan, pengenalan mengenai peribadi diri boleh membantu menjadi our best self. Terapi AsmaulHusna yang best mendalam dan menjadi terapi jiwa. Recommended to all untuk belajar tentang Rahsia Analisis Tulisan Tangan

“satu ilmu baru ” - Mohd Zawawi

Alhamdulillah, satu ilmu baru yang dipelajari hari ini yang mana sebelum ini tak pernah tahu pun. Alhamdulillah akan di hayati selepas ini, InsyaAllah

“Masa terasa pendek” - Suhaili Md Yusop

Syukur kepada Allah SWT kerana dengan izin-Nya saya di pilih untuk mengikuti seminar Jom Hijrah ini. Walaupun tempoh masa yang terasa pendek, banyak input yang saya dapat. Saya akan cuba mengikuti seminar seperti ini lagi jika diberi kesempatan. Terima kasih kepada Dr Azura atas perkongsian ini. Semoga Allah mengganjarkan pahala yang berpanjangan kepada Dr Azura dan keluarga

“membantu anak-anak saya berubah menjadi lebih positif dan fokus ” - Siti Hatifah Hussein

Penyampaian ilmu yang sangat baik serta membuka minda saya tentang ilmu yang baru ini. Saya akan membantu anak-anak saya berubah menjadi lebih positif dan fokus di masa depan di dalam pelajaran dan kehidupan. Jika ada peluang lagi, saya ingin mengetahui dan mempelajari ilmu ini dengan lebih lanjut.

“Saya akan menukar beberapa abjad dalam tulisan saya sebagai improvement diri” - Dr Suzana Suhailawaty Md Sidek

Ini adalah salah satu ilmu baru yang saya pelajari untuk mengenal diri sendiri dan juga orang yang rapat. Saya akan menukar beberapa abjad dalam tulisan saya sebagai improvement diri. Seminar ini amat sesuai untuk guru-guru bagi usaha mengenal dan membentuk anak murid mereka

“Saya sendiri pun baru ’kenal’ potensi diri saya ” - Che Faizman Che Muji

Kelas ini memang terbaik. Kursus yang sangat informative dan menarik. Sebelum ini, saya hanya tahu menulis tetapi tidak tahu ‘MEMBACA’ tulisan. Baru saya tahu melalui tulisan sahaja kita boleh mengenal personaliti seseorang. Saya sendiri pun baru ’kenal’ potensi diri saya sendiri setelah belajar ilmu dalam kelas Dr Azura hari ini. Terima kasih

“Rupanya saya takut pada masa hadapan” - Rabiahtul

Program ini sangat bagus untuk kita mengenali diri kita. Sedikit sebanyak saya dapat mengetahui kelemahan diri yang perlu di ubah serta di baiki. Daripada kelas ini, saya mendapati saya seorang yang takut pada masa hadapan. Dengan mengetahui kelemahan ini, saya akan cuba untuk menyusun balik matlamat kehidupan saya. Terima kasih kepada penganjur

“KENAL DIRI DAN PASANGAN” - Aini Shamsul

Saya dapat mengenali diri sendiri dan pasangan saya. Saya juga dapat mengaplikasikan ilmu ini dalam pengurusan HR syarikat saya. Ilmu ini sangat-sangat mahal ! Tak terbanding dgn nilainya. Setelah saya telah berusaha untuk ubah huruf ‘d’ dan ‘t’ saya, ia memberi kesan yang sangat-sangat besar dalam hidup saya. Dulu ‘d’ saya ada looping besar. Setelah saya ubah, saya lebih flexible dan kurang sensitif. Ini dapat membantu dalam memperbaharui hubungan saya dengan keluarga terutamanya.

“SAYA UBAH CARA SAYA MELAYAN ANAK” - Roslin Kamal

The best handwriting class ever. Selepas balik dari kelas terus saya suruh anak menulis atas kertas putih. Dengan ilmu ini saya mula selidiki yang saya jenis diktator. Anak saya pula jenis perlukan sentuhan dan kasih sayang. Dengan itu saya perlu mengubah cara mendidik dan melayan anak saya. Saya mengaku sikap saya memang begitu, jadi ada yang kena berubah. Saya kena lebih banyak bersabar dan fokus.  

“PANTAU TULISAN ANAK-ANAK UNTUK MASA DEPAN YANG CERAH DAN POSITIF” - Yatt Hayati

Saya kenal dan perbaiki kelemahan saya dari tulisan saya. Dan yang pentingnya saya dapat pantau anak – anak saya melalui tulisan mereka. Saya latih mereka untuk tukar huruf-huruf unik itu untuk jadikan mereka lebih positif dan cipta masa depan yang lebih baik.

BONUS !

AKSES KE PORTAL ONLINE LEARNING DRAZURAHASHIM.COM SELAMA 1 BULAN

PROGRAM

Signature Analysis

By Dr HJH Azura Hashim

29-31 JUL 2024

9PM-10.30PM

ZOOM

Berapa pelaburan yang perlu anda keluarkan untuk mengenal diri dan orang sekeliling anda?

Harga asal
RM997

Namun, hari ini…

Hanya RM497 sahaja!

Perlu buat ansuran 3 bulan?  Klik sini untuk caranya.

Perlukan Bantuan?

Hubungi 016-222 3444

Klik untuk terus Whatsapp

Mengenali Diri Orang Lain Adalah Kebijaksanan.
Mengenali Diri Sendiri Adalah Kebahagiaan.