Workshop

Building Outstanding Character

A WORKSHOP

By Dr Azura Hashim

HARI JAM MINIT SAAT

10 OKTOBER 2020 (sabtu)
9.30AM-4.30PM

medina hall, seksyen 13 shah alam


DAFTAR SEKARANG

\"\"
لَقَدْ خَلَقْنَا ٱلْإِنسَٰنَ فِىٓ أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ\”Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya.\”Surat At-Tin Ayat 4

Allah dah berfirman dalam Al-Quran, manusia adalah sebaik-baik penciptaan. Jadi, jika diri tidak cemerlang, hanyalah diri sendiri yang menjadi puncanya.

Ramai yang mahukan hidup yang lebih cemerlang…. Tapi…

Kebanyakan mereka sebenarnya ‘lost’ dan tak tahu apa yang mereka patut lakukan. 

Lebih parah, kebanyakan orang tidak mengenali diri sendiri. Maka, mereka tidak tahu kelemahan dan kekuatan diri sendiri untuk dileverajkan supaya dapat menjadi insan yang lebih bermanfaat kepada masyarakat.

Maka sebab itu mereka susah untuk menjadi seorang individu yang outstanding dan dapat mengoptimumkan potensi masing-masing.

Bayangkan jika setiap insan melakukan yang terbaik, InsyaAllah, dengan izinNya…

Maka dengan matlamat itu, Dr Hjh Azura Hashim akan mengadakan satu workshop yang dinamakan…


DAFTAR WORKSHOP

WORKSHOP INI UNTUK

Tidak kisahlah sama ada anda ini siapa. Sebenarnya anda dan orang-orang sekeliling anda amat-amat memerlukan ilmu ini.

Untuk Diri Sendiri

Anda dapat mengetahui potensi sebenar diri anda dan  memilih kareer yang sesuai dengan kebolehan dan potensi diri anda.

Untuk Anak-Anak Anda

Anda dapat memahami karakter sebenar anak anda dan mendidik mereka bersesuaian dengan potensi sebenar mereka.

Untuk Pasangan Anda

Anda dapat mengenali pasangan dengan lebih mendalam lagi, dan dapat menerima kekurangan pasangan dengan lebih baik

Untuk Pekerja Anda

Anda dapat meletakkan pekerja anda di tempat yang betul. Barulah perniagaan anda maju sebab semua pekerja memaksimakan kebolehan masing-masing.

Untuk Usahawan

Anda dapat menjadi usahawan yang cemerlang yang dapat membantu masyarakat dengan produk atau skill anda.

Untuk Pelajar Anda

Anda dapat menolong pelajar-pelajar anda untuk memilih jurusan yang tepat dengan bakat dan minat yang dimiliki.


DAFTAR WORKSHOP

APAKAH
YANG AKAN DIKONGSIKAN?

\"\"

RAHSIA HIDUP DALAM QUANTUM

Berapa lama sudah anda hidup terkejar-kejar dan sentiasa stress? Penat kan? Jom hidup dengan lebih tenang, urusan dipermudahkan dan sentiasa happy walaupun ada masalah yang mendatang. 


MAHU HIDUP DALAM QUANTUM?

\"\"

FORMULA D.S.I UNTUK JADI LEBIH BAHAGIA

Lupakah kita yang kita sentiasa bahagia semasa umur kanak-kanak dahulu? Namun, pengalaman dan persekitaran membuatkan kita terlupa untuk bertenang dan bahagia. Marilah sahabat, kita hidup happy dan tenang sentiasa dengan Formula D.S.I ini.


HIDUP BAHAGIA DENGAN FORMULA D.S.I

\"\"

STRATEGI MEMBINA IMPIAN DAN MENJEMPUT REZEKI

Setiap orang pasti mempunyai impian. Cuma kadangkala impian hanya tinggal impian kerana tiada pushing factor yang menyebabkan mereka berusaha mencapai impian tersebut.


MAHU JEMPUT REZEKI DENGAN MUDAH

\"\"

STRATEGI sentiasa produktif dan proaktif

Kadangkala kita pasti lemau, terasa malas dan tidak bersemangat, bukan? Namun, jika kita dapat kekalkan momentum, pasti hidup dan urusan serta kerja-kerja harian kita akan bertambah produktif dan berhasil. 


MAHU JADI PRODUKTIF DAN PROAKTIF

\"\"

KETAHUI KARAKTER SEBENAR DIRI ANDA

Berapa lama sudah anda hidup tetapi masih lagi tidak tahu potensi diri anda yang sebenarnya. Mungkin ketika ini anda merasakan bosan di tempat kerja. Ia mungkin berpunca daripada kerja yang anda sedang lakukan itu tidak \’kena\’ dengan jiwa anda yang sebenarnya. Lama-kelamaan anda jadi stress anda tidak produktif.


MAHU JADI INDIVIDU YANG \”OUTSTANDING\” ?

\"\"

ATASI KETAKUTAN ANDA

Bagaimana untuk mengenal ketakutan yang selama ini menghalang kejayaan anda. Dan bagaimana untuk melenyapkan ketakutan tersebut.


ANDA DIBELENGGU KETAKUTAN ?

\"\"

TINGKATKAN KEYAKINAN ANDA

Anda mungkin tidak perasan selama ini anda tidak yakin dengan kebolehan diri sendiri. Tulisan tangan anda akan bongkarkan segalanya. Ketahui teknik untuk mengubah minda, menjadikan anda individu baru yang lebih berkeyakinan dan lebih bersemangat.


ANDA MAHU LEBIH YAKIN ?

\"\"

TINGKATKAN KEPIMPINAN ANDA

Tahukah anda, tahap kepimpinan boleh dibentuk. Dengan memahami KARAKTER SEBENAR ANDA, anda berupaya menjadi pemimpin yang lebih baik.


MAHU JADI PEMIMPIN YANG LEBIH BAIK?

Dan banyak lagi yang akan dikongsikan dalam Workshop 2 hari ini


SAYA NAK JOIN WORKSHOP

siapa dr azura hashim?

Bermulanya saya dengan grafologi  secara serius adalah ketika mencari solusi kepada masalah anak saya. Saya hairan mengapa walaupun sudah berumur 7 tahun, beliau masih belum boleh membaca. Kalau tengok luarannya, riak mukanya dan percakapannya, nampak seperti budak pandai. Tapi, masih belum boleh membaca seperti rakan-rakan seumurnya walaupun penat saya menghantar beliau ke kelas tambahan membaca.

Bayangkan, umur baru 7 tahun terpaksa pergi kelas tambahan membaca. Kelas tersebut pun bukannya murah. Dikatakan, murid-muridnya boleh membaca sepantas 6 bulan berada di program itu. Tapi, anak saya yang seorang ni masih lagi tak boleh membaca. Saya buntu!

Pada satu hari saya terdetik nak tengok tulisan anak saya ini. MasyaAllah ! Saya terkejut sangat. Rupanya anak saya ini ada karakter \’lambat tangkap\’. Dan setelah diselidik, rupanya beliau ada minor dyslexia

Jadi, dari situ saya mula belajar lebih mendalam lagi dan suka untuk berkongsi tentang ilmu grafologi ini kepada lebih ramai orang. Sebabnya, kadang-kala kita sebagai ibu-bapa tidak memahami anak-anak. Kebanyakan masa, kita lebih cenderung untuk mendidik anak mengikut acuan kita, walhal anak itu tak suka pun, atau bukan karakternya begitu. Akhirnya, anak itu tidak bahagia dengan \’acuan\’ yang dibentuk oleh ibu-bapanya sendiri. 

Oleh sebab itulah saya terbitkan buku pertama saya ini sebagai satu initiatif untuk membantu masyarakat memahami individu di sekeliling mereka. Saya sangat berharap buku ini menjadi panduan untuk anda lebih bahagia.

\"\"

DR HJH AZURA HASHIM
Personal Development Coach
Handwriting Analyst

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

PENAMPILAN DR HJH AZURA HASHIM DI MEDIA

\"Astro_logo_-_Magenta_-_Copy\"
\"tv3\"
\"alhijrah\"
\"ikim\"
\"Bernama-Radio\"
\"sinarharian\"
\"intrend\"
\"mingguan
\"the
\"utusan\"

APA KATA PESERTA DR HJH AZURA SEBELUM INI?

https://www.youtube.com/watch?v=ZSi611R-YCIhttps://www.youtube.com/watch?v=gzcNZhQfTQghttps://www.youtube.com/watch?v=9N4OZCtBmikhttps://www.youtube.com/watch?v=mr9ATVI1-kU

“Recommended to all ” – Hazlina Hamzah

Program yang bagus, memberi ilmu dari sudut yang sangat berbeza kerana tidak pernah mengetahui tentang ilmu ini selama ini. Perubahan yang mudah dilakukan, pengenalan mengenai peribadi diri boleh membantu menjadi our best self. Terapi AsmaulHusna yang best mendalam dan menjadi terapi jiwa. Recommended to all untuk belajar tentang Rahsia Analisis Tulisan Tangan

“satu ilmu baru ” – Mohd Zawawi

Alhamdulillah, satu ilmu baru yang dipelajari hari ini yang mana sebelum ini tak pernah tahu pun. Alhamdulillah akan di hayati selepas ini, InsyaAllah

“Masa terasa pendek” – Suhaili Md Yusop

Syukur kepada Allah SWT kerana dengan izin-Nya saya di pilih untuk mengikuti seminar Jom Hijrah ini. Walaupun tempoh masa yang terasa pendek, banyak input yang saya dapat. Saya akan cuba mengikuti seminar seperti ini lagi jika diberi kesempatan. Terima kasih kepada Dr Azura atas perkongsian ini. Semoga Allah mengganjarkan pahala yang berpanjangan kepada Dr Azura dan keluarga

“membantu anak-anak saya berubah menjadi lebih positif dan fokus ” – Siti Hatifah Hussein

Penyampaian ilmu yang sangat baik serta membuka minda saya tentang ilmu yang baru ini. Saya akan membantu anak-anak saya berubah menjadi lebih positif dan fokus di masa depan di dalam pelajaran dan kehidupan. Jika ada peluang lagi, saya ingin mengetahui dan mempelajari ilmu ini dengan lebih lanjut.

“Saya akan menukar beberapa abjad dalam tulisan saya sebagai improvement diri” – Dr Suzana Suhailawaty Md Sidek

Ini adalah salah satu ilmu baru yang saya pelajari untuk mengenal diri sendiri dan juga orang yang rapat. Saya akan menukar beberapa abjad dalam tulisan saya sebagai improvement diri. Seminar ini amat sesuai untuk guru-guru bagi usaha mengenal dan membentuk anak murid mereka

“Saya sendiri pun baru ’kenal’ potensi diri saya ” – Che Faizman Che Muji

Kelas ini memang terbaik. Kursus yang sangat informative dan menarik. Sebelum ini, saya hanya tahu menulis tetapi tidak tahu ‘MEMBACA’ tulisan. Baru saya tahu melalui tulisan sahaja kita boleh mengenal personaliti seseorang. Saya sendiri pun baru ’kenal’ potensi diri saya sendiri setelah belajar ilmu dalam kelas Dr Azura hari ini. Terima kasih

“Rupanya saya takut pada masa hadapan” – Rabiahtul

Program ini sangat bagus untuk kita mengenali diri kita. Sedikit sebanyak saya dapat mengetahui kelemahan diri yang perlu di ubah serta di baiki. Daripada kelas ini, saya mendapati saya seorang yang takut pada masa hadapan. Dengan mengetahui kelemahan ini, saya akan cuba untuk menyusun balik matlamat kehidupan saya. Terima kasih kepada penganjur

“KENAL DIRI DAN PASANGAN” – Aini Shamsul

Saya dapat mengenali diri sendiri dan pasangan saya. Saya juga dapat mengaplikasikan ilmu ini dalam pengurusan HR syarikat saya. Ilmu ini sangat-sangat mahal ! Tak terbanding dgn nilainya. Setelah saya telah berusaha untuk ubah huruf ‘d’ dan ‘t’ saya, ia memberi kesan yang sangat-sangat besar dalam hidup saya. Dulu ‘d’ saya ada looping besar. Setelah saya ubah, saya lebih flexible dan kurang sensitif. Ini dapat membantu dalam memperbaharui hubungan saya dengan keluarga terutamanya.

“SAYA UBAH CARA SAYA MELAYAN ANAK” – Roslin Kamal

The best handwriting class ever. Selepas balik dari kelas terus saya suruh anak menulis atas kertas putih. Dengan ilmu ini saya mula selidiki yang saya jenis diktator. Anak saya pula jenis perlukan sentuhan dan kasih sayang. Dengan itu saya perlu mengubah cara mendidik dan melayan anak saya. Saya mengaku sikap saya memang begitu, jadi ada yang kena berubah. Saya kena lebih banyak bersabar dan fokus.  

“PANTAU TULISAN ANAK-ANAK UNTUK MASA DEPAN YANG CERAH DAN POSITIF”
– Yatt Hayati

Saya kenal dan perbaiki kelemahan saya dari tulisan saya. Dan yang pentingnya saya dapat pantau anak – anak saya melalui tulisan mereka. Saya latih mereka untuk tukar huruf-huruf unik itu untuk jadikan mereka lebih positif dan cipta masa depan yang lebih baik.

WORKSHOP

Building Outstanding Character

A WORKHOP

By Dr Azura Hashim

HARI JAM MINIT SAAT

10 OKTOBER 2020 (Sabtu)
9.30AM-4.30PM
medina hall, seksyen 13 shah alam

Daftar

Terhad Kepada
Sahaja!

SEORANG

RM597
RM 297
/pax

Daftar Sekarang

DUA ORANG KE ATAS

RM597
RM 250
/pax

Daftar Sekarang
BEST VALUE

Perlukan Bantuan?

Hubungi 016-222 3444


\"\"
Klik untuk terus Whatsapp

Mengenali Diri Orang Lain Adalah Kebijaksanan.
Mengenali Diri Sendiri Adalah Kebahagiaan.